Jump to content

atlantik

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Mbiemër[redaktoni]

atlantik mb. gjeogr.

  1. Që lidhet me oqeanin Atlantik; që është karakteristik për oqeanin Atlantik dhe për vendet rreth tij. Zona atlantike. Vendet atlantike. Klimë atlantike. Erëra atlantike.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0