atentat

Nga Wiktionary

Atentat m.sh. -

  1. Përpjekje për të vrarë një njeri; përpjekje për të asgjësuar me armë një armik të popullit, pushtuesit dhe veglat e tyre; veprim kundër sigurisë së shtetit për qëllime politike. Atentat i guximshëm. Atentat kundër një spiuni. Atentat kundër jetës së dikujt. Bëj (kryej) atentat.
  2. fig. Përpjekje për të goditur, për të sulmuar diçka. Atentat kundër lirisë së popujve. Atentat kundër demokracisë.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Anglisht - attempt
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0