argjend

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

Shqip[redaktoni]

argjendi m.

 1. (kim.) Metal i rrallë e i çmuar, me ngjyrë të bardhë të shkëlqyer, që punohet lehtë dhe që përdoret për të bërë sende zbukurimi, monedha, enë etj. (simboli Ag).
  Argjend i pastër. Kupë (lugë) argjendi. Monedhë argjendi. Medalje argjendi. Fill argjendi. Punime argjendi. I larë me argjend. Ngjyrë argjendi.
 2. Fill i larë me këtë metal, që përdoret për qëndisje.
  Qëndis me argjend.
 3. (zakon. sh. ~E, ~ET. shih) argjendurina,~t.
 4. (përd. mb.) Në ngjyrë të bardhë të shkëlqyer.
  I argjendtë.

argjendi

 1. Bar argjendi bot. këputje. Lule argjendi bot. shih te lule,~ja.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht- silver
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte

Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

 1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0