Jump to content

arab

Nga Wiktionary

Shqip

[redaktoni]

Emër

[redaktoni]

arab m. . -

  1. Pjesëtar i një grupi të madh popullsish, që banojnë në disa vende të Azisë së Afërme dhe të Afrikës së Veriut, banor vendës ose ai që e ka prejardhjen nga këto vende.

Emër

[redaktoni]

arab f. sh. vjet. -

  1. Që lidhet me vendet e banuara prej arabëve ose me arabët, që është karakteristik për këto vende ose për arabët; që është krijuar nga arabët. Popujt arabë. Vendet arabe. Gjuha arabe. Alfabeti arab. Valle (këngë) arabe. Kultura (letërsia) arabe. Kalë arab një nga racat më të mira të kuajve të shalës, kalë trupvogël, i bukur dhe i shpejtë.
  • Shifrat arabe shenjat e sotme të numrave (1, 2, 3...), të ndryshme nga shifrat romake.[1]

Etimologjia

[redaktoni]

Prononcimi

[redaktoni]

Sinonime

[redaktoni]

Antonime

[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse

[redaktoni]

Në gjuhë tjera

[redaktoni]

Anglisht - Arab :sh. Arabs
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte

Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat

[redaktoni]
  1. Fjalori elekronik shpjegues FESH 1.0