anatomi

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

anatomi f. -

  1. Shkenca që studion ndërtimin e formën e organizmave të gjalla, si edhe zhvillimin e tyre; ndërtimi i organizmit të gjallë ose i organeve të tij. Anatomia e njeriut. Anatomia e kafshëve (e bimëve). Anatomia e zemrës. Anatomia dhe fiziologjia. Kabineti i anatomisë.
  2. fig. Zbërthimi i diçkaje për t'i bërë një studim të imët; ndërtimi i diçkaje, i përcaktuar me anë të këtij zbërthimi. Anatomia e shoqërisë. I bën anatominë. [1]

Shkurtesa[redaktoni]

ana.

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Norvegjishte[redaktoni]

Emër[redaktoni]

anatomi

  1. anatomi

Suedeze[redaktoni]

Emër[redaktoni]

anatomi

  1. anatomi

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0