aktualitet

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

aktualitet m. -

  1. Rrethanat dhe ngjarjet e kohës së sotme, e sotmja. Aktualiteti shqiptar. Tema të aktualitetit. Pasqyroj aktualitetin. E lidh me aktualitetin.
  2. Vlera dhe rëndësia për të sotmen, përputhja me kërkesat e ngutshme të ditëve tona; të qenët aktual, karakteri aktual. Aktualiteti i përmbajtjes (i veprës). Ruan (humbet) aktualitetin.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhët tjera[redaktoni]Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0