aksioni

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

| A |
Fleteaksionet janë letra me vlere, në bazë të cilave pronarit të sajë i njihet e drejta e një pjese të pronësisë mbi ndërmarrjen dhe pjesëmarrjes në qeverisje, varësisht nga vlera e aksionit/aksioneve.

Fletaksionet shiten në tregun e aksioneve të njohur me emrin Bursa.

Tregu i aksioneve/i fletaksioneve mund të jetë tregu primarë i aksioneve dhe tregu sekundarë i aksioneve.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Dominanca e gjuhëve është marr sipas numrit të postimeve në Wikipedia, pra gjuhët me më shum postime jan marrë si gjuhë më dominante.

 1. Anglisht
 2. Gjermanisht
 3. Frëngjisht
 4. Polonisht
 5. Japonisht
 6. Hollandisht
 7. Italisht
 8. Suedisht
 9. Portugalisht
 10. Spanisht
 11. Estonisht
 12. Kroatisht
 13. Norvegjishte e re
 14. Arabisht
 15. Malajzishtja
 16. Interlingua
 1. Rusisht
 2. Kinezisht
 3. Finlandishte
 4. Norvegjisht
 5. Esperanto
 6. Danisht
 7. Sllovakisht
 8. Hebraisht
 9. Çekisht
 10. Hungarisht
 11. Persisht
 12. Greqisht
 13. Boshnjakisht
 14. Maqedonisht
 15. Latinisht
 16. Kurdisht
 1. Rumanisht
 2. Katalanisht
 3. Serbisht
 4. Sllovenisht
 5. Indonezisht
 6. Bullgarisht
 7. Turqisht
 8. Ukrainisht
 9. Lituanisht
 10. Koreanisht
 11. Afrikane
 12. Sicilishtja
 13. Serbo-kroatishte
 14. Austrishte
 15. Letonisht
 16. Bjellorusisht