agrar

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

Shqip[redaktoni]

agrar mb.

  1. (shih) bujqësor ~e.
    Vend agrar. Krahinë agrare. Bankë agrare. Sistemim agrar.
  2. Që ka të bëjë me pronësinë mbi tokën, me zotërimin dhe me përdorimin e saj.
    Reformë agrare. Çështja agrare. Revolucioni agrar. Marrëdhëniet agrare. Ligj agrar.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

bujqësor

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht- agricultural
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte

Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elekronik shpjegues FESH 1.0