agjitprop

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

agjitprop m.

  1. Shkurtim i përdorur gjatë Luftës Nacionalçlirimtare dhe në vitet e para pas Çlirimit për: «agjitacion dhe propagandë»; organi a seksioni që merrej me punën e agjitacionit e të propagandës në komitetet e partisë, në organizatat e masave etj.
    Agjitpropi i brigadës. Drejtoria e agjitpropit. Punonjësit e agjitpropit.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte

Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elekronik shpjegues FESH 1.0