afërm

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

afërm mb. -

  1. Që ka lidhje gjaku ose lidhje familjare të ngushta me dikë. Njerëzit e afërm. Kushërinj të afërm.
  2. shih afërt (i,e) 1,2,4. Në ditët e afërme. Në mbledhjen e afërme. Bashkëpunëtorët më të afërm.

afërm m.kryes.sh. -

  1. Njeri që ka lidhje gjaku ose lidhje të tjera familjare të ngushta me një tjetër, farefis. Prindërit dhe të afërmit e tjerë. Ndahem nga të afërmit. Ngushëlloj të afërmit.
  2. Njeri që bën pjesë në rrethin e ngushtë të atyre, që bashkëpunojnë me dikë në veprimtarinë shtetërore a shoqërore.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte

Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0