admiroj

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

admiroj kal.

  1. Vështroj me ëndje të madhe e me habi diçka të bukur e tërheqëse; vlerësoj lart dhe me kënaqësi veprat, qëndrimet e vetitë e mira të dikujt. Admiroj bukurinë (guximin, qëndrimin) e dikujt. Admiroj punën (veprën) e dikujt. Admiroj natyrën.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

adhuroj

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Fjalë të ngjashme[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht - admire
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht: podziwiać(pl)
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elekronik shpjegues FESH 1.0