adhuroj

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

adhuroj

  1. (kal.) Kam dashuri të zjarrtë dhe nderim të madh për dikë ose për diçka. Adhuroj lirinë. Adhuroj poezinë (artin...). Adhuroj bukuritë e natyrës.
  2. fet. Sipas paragjykimeve fetare: e quaj dhe e nderoj dikë a diçka si perëndi, i përulem e i falem duke e njohur si hyjni me fuqi të mbinatyrshme.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

admiroj

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht - adore
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte

Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues