ylber

Nga Wiktionary

Ylber i dashur[redaktoni]

ylber - Hark i ndritshëm në qiell, që ka shtatë ngjyrat e spektrit të dritës dhe që krijohet zakonisht pas shiut nga thyerja e rrezeve të diellit e nga pasqyrimi i tyre në pikat e ujit të reve. Ngjyrat e ylberit. I bukur si ylber. Doli ylberi. Shikon ylberin.


  • Ngjyrat e ylberit janë: e kuqe, e portokalltë, e verdhë, e gjelbër, e kaltër, ngjyrë llullaqi dhe ngjyrë vjollce.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0