qytezë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

QYTEZË f.

1. Qendër e vogël banimi brenda mureve të një kështjelle (sot zakonisht e rrënuar). Qytezë e lashtë.
2. Qendër e vogël banimi e mbledhur dhe e rregulluar mirë, qytet i vogël. Qytezë e re. Qyteza e minatorëve. Qyteza e vullnetarëve (e aksionistëve). Banorët e qytezës.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Dominanca e gjuhëve është marr sipas numrit të postimeve në Wikipedia, pra gjuhët me më shum postime jan marrë si gjuhë më dominante.