numizmatikë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

NUMIZMATIKË f.

  1. Shkenca që merret me studimin e monedhave dhe të medaljeve të periudhave të ndryshme historike.
    Zhvillimi i numizmatikës shqiptare.
  2. përmb. Tërësia e monedhave të një periudhe historike.
    Numizmatika ilire.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0