ndarje

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

ndarje f.

  1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljeve NDAJ, NDAHEM. Ndarja e ftesave. Ndarja e çmimeve (e librave, e dhuratave). Ndarja administrativo-tokësore. Ndarja e të ardhurave. Ndarja e shoqërisë në klasa. Ndarja shoqërore e punës. Ndarja e fjalëve në fund të rreshtit. Ndarja e punëve midis pjesëtarëve të familjes. Ndarja nga gruaja (nga burri). Ndarja e tregjeve (e botës) nga superfuqitë. Vija e ndarjes. Bëj një ndarje të drejtë.
  2. Pjesë në të cilën është ndarë diçka; e ndarë. Ndarjet e arkës. Ka dy ndarje të mëdha.

Në gjuhët tjera[redaktoni]