mbiemër

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

mbiemër m. sh. mbiemri

  1. gjuh. Pjesë e ligjëratës që shënon një tipar të sendit, ka shkallë krahasimi dhe lidhet me emrin, me të cilin përshtatet në gjini, në numër e në rasë. Mbiemër i nyjshëm (i panyjshëm). Mbiemër cilësor (dëftor, i pakufishëm). Mbiemër foljor (prejfoljor). Emri e mbiemri. Shkallët e mbiemrit. Lakimi i mbiemrave.
  2. Emri i familjes që vihet pas emrit të njeriut; llagap. Emri e mbiemri. Mbiemri i burrit (i gruas). Sipas mbiemrit të autorit. Mbante dy mbiemra.

¨

Në gjuhët tjera[redaktoni]