krap

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

krap m. zool.

  1. Peshk i madh i ujërave të ëmbla, me trup të mbuluar me luspa në ngjyrë ari të errët dhe me katër fije si mustaqe të gjata në turi, që e ka mishin me mjaft hala. Krap i madh (i vogël). Krap gungaç. Kokë krapi. Tavë me krap.
  2. fig. shar. Njeri i trashë nga mendja dhe jo i shkathët.