Jump to content

gjuha turke

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

gjuha turke f.

  1. është gjuhë turkike, që flitet në masë nga populli turk në Turqi, Qipro, Bullgari,Kosova, Greqi, Maqedoni e vende të tjera të ish-Perandorisë Osmane, si dhe nga miliona emigrantë në Bashkimin Evropian. Numri i saktë i folësve të turqishtes si gjuhë amtare nuk dihet, kryesisht për shkak të mungesës së të dhënave mbi gjuhët e minoritarëve.
    Gjuhë e familjes turanike që flitet kryesisht në Turqi, gjuha turke. E di turqishten!

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Shih Wikipedia shqip[redaktoni]