gjuha interlingua

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

gjuha interlingua

  1. gjuhë artificiale e bazuar në Anglishte, Gjermanishte, Rusishte dhe Latine e formuar nga Shoqata Internacionale e Gjuhëve ndihëmse ne vitin 1951.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Dominanca e gjuhëve është marr sipas numrit të postimeve në Wikipedia, pra gjuhët me më shum postime jan marrë si gjuhë më dominante.</sm<ll>