gjuha arabe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

gjuha Arabe ndajf. -

  1. gjuhë semitike e grupit jugor, që flitet në disa vende të Azisë së Afërme dhe të Afrikës së Veriut, gjuha arabe

Mund të dallohen pesë dialekte kryesore, ndërsa një formë e veçantë është gjuha malteze.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Dominanca e gjuhëve është marr sipas numrit të postimeve në Wikipedia, pra gjuhët me më shum postime jan marrë si gjuhë më dominante.</sm<ll>


Referencat[redaktoni]