deltinë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

deltinë f.

  1. Dhe i butë me ngjyrë të çelët ose si në të kuqe, që, kur përzihet me ujë, krijon një lëndë veshtullore, e cila përdoret për të bërë enë a sende të tjera prej balte (tulla, tjegulla, poçe, qypa etj.); botë. Deltinë e bardhë (e kuqe). Enë deltine.

Në gjuhët tjera[redaktoni]