ciklop

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Ciklop m.sh. -

  1. mit. Njeri me trup shumë të madh dhe me një sy të vetëm në mes të ballit, katallan (sipas mitologjisë së grekëve të vjetër). I madh (i fuqishëm) si ciklop.
  2. zool. Lloj gaforreje grabitqare, me trup të vogël e të zgjatur dhe me një sy përpara, që rron në ujëra të ndenjura ose në shtresat e sipërme të ujërave të detit.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0