buzuk

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Buzuk m.sh.muz. - Vegël muzikore me tela, me bisht të shkurtër e me kasë të madhe. I bie buzukut.

  • I bie buzukut tall. flet shumë e në tym dhe s’ia vë veshin askush, i bie legenit.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0