Jump to content

kasë

Nga Wiktionary

KASË f.

  • 1. Arkë e vogël prej druri ose dollap hekuri, ku ruhen sende të ndryshme me vlerë (plaçka, para etj.); arkë. E mbushi kasën. Nxori nga kasa.
  • 2. shih ARK/Ë,~A 3-5. Paguaj në kasë. U harxhua kasa.
  • 3. usht. Pjesa kryesore prej druri e një arme të lehtë (e pushkës, e automatikut etj.), ku mbërthehen tyta, shuli dhe pjesët e tjera të metalta. Ndaj tytën nga kasa.
  • 4. Korniza e derës a e dritares, që mbërthehet në mur. Kasë dere (dritareje).