bulladër

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Bulladër f.sh. -

  1. bot. Kërpudhë e madhe në trajtën e thundrës së kalit, që rritet në trung të drurëve dhe që përdoret për të bërë eshkë; kërpudhë eshke.
  2. fig. mospërf. Grua e trashë e bullafiqe.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0