buletin

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Buletin m.sh. -

  1. Njoftim i shkurtër zyrtar për një ngjarje, për një çështje a një punë, që ka rëndësi shtetërore a shoqërore; kumtim i përmbledhur rreth diçkaje të rëndësishme; fletë a broshurë që përmban një njoftim të tillë a disa kumtime të tilla ose udhëzime për çështje me rëndësi dhe që u drejtohet lexuesve të caktuar. Baletin shëndetësor (meteorologjik). Buletin ditor. Buletinet e luftës. Buletini i lajmeve. Buletin i Komitetit Qendror. Buletin për përdorim të brendshëm.
  2. Botim periodik, që nxjerr zakonisht një institucion shkencor a një institucion tjetër, ku përmblidhen studimet kryesore të kryera në fushën përkatëse; përmbledhje periodike studimesh. Buletin shkencor (bibliografik). Buletin për shkencat shoqërore (për shkencat e natyrës, për shkencat mjekësore). Buletin i Institutit të Shkencave. Redaksia e buletinit. Botoj në buletin.
  3. vjet. Fletë votimi. Buletin i pavlefshëm. Buletin i bardhë fletë votimi e paplotësuar. Numëroj buletinet.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0