breshëri

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

breshëri f.sh. -

  1. usht.shtëna të menjëhershme me armë automatike ose me shumë armë së bashku. Breshëri automatiku (mitralozi, pushkësh, armësh, topash, artilerie). Breshëri zjarri. Qitje me një breshëri. Me breshërinë e parë. Shtie (qëlloj) me breshëri. Përshëndet me breshëri.
  2. edhe fig. Shumicë, sasi e madhe dhe e pandërprerë, rrëke e vrullshme dhe e pandërprerë e diçkaje, breshër. Breshëri plumbash (gjylesh). Breshëri duartrokitjesh. Breshëri pyetjesh.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0