branë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

branë

I f.sh. -

  1. shih lesë,~a I 1. Branë e rëndë (e lehtë). Branë me thika. I heq (i shkoj) branën (tokës).
  2. Vegël në trajtë bige, me një peshë përsipër, që shërben për të mbajtur të tërhequra fijet, kur i endim dhe i mbledhim në shulësin e tezgjahut. Guri i branës.
  3. krahin. Ortek bore.

II ndajf.

  1. Zvarrë, rrëshqanthi. Branë për tokë. Osh e branë. Tërheq branë. Hiqej branë.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0