bluzë

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Bluzë f.sh. -

  1. Veshje e sipërme e hollë që arrin deri në brez, zakonisht me grykë të mbyllur kur është e thurur dhe e hapur kur është prej basme etj. Bluzë e mbyllur (e hapur). Bluzë leshi (pambuku, mëndafshi). Bluzë grash. Bluzë fëmijësh. Bluzë marinari. Bluzë tutash. Bluzë sporti. Vesh (heq) bluzën.
  2. Veshje e gjatë pune, që mbahet përsipër rrobave të tjera për t'i mbrojtur. Bluzat e bardha. Bluza e mjekut.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht - blouse
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht - bluza, bluzka
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht


Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht


Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0