Jump to content

banka

Nga Wiktionary
Banka Qendore Evropiane

Shqip[redaktoni]

| B |
Banka-f, (objekte) jo vetem qe drejton ‘tregtine e parase’ por ne te njejten kohe është industri e prodhimit te saj. Cdo huadhenie e shlyre redukton sasine e parase ne treg por ne te njejten kohe shton pasurine e bankes. Bankat kane nje rol teper te rendesishem pasi orientojne parane ne drejtim te atyre qe kane me shume nevoje pa harruar dhe kontributin e tyre ne ekonomine e nje shteti. Banka është krijuar ne baze te nje sistemi qe ka per qellim te merret me dépôzitat monetare, ruajtjen e kursimeve te klienteve dhe huadhenien per qellime financiare. Sherbimet e saj ofrohen nepermjet nje rrjeti agjensishe.

Më shum shih Wikipedia shqip:Banka

Në gjuhët tjera[redaktoni]

 1. Anglisht - bank
 2. Gjermanisht - Bank, f
 3. Frëngjisht - banque, f
 4. Polonisht
 5. Japonisht
 6. Hollandisht
 7. Italisht
 8. Suedisht
 9. Portugalisht
 10. Spanisht
 11. Afrikane
 12. Serbo-kroatishte
 13. Austrishte
 14. Letonisht
 15. Bjellorusisht
 16. Kurdisht
 1. Rusisht - банк, m
 2. Kinezisht
 3. Finlandishte
 4. Norvegjisht
 5. Esperanto
 6. Danisht
 7. Sllovakisht
 8. Hebraisht
 9. Çekisht
 10. Hungarisht
 11. Persisht
 12. Greqisht
 13. Boshnjakisht
 14. Gjeorgjishte
 15. Maqedonisht
 16. Latinisht
 1. Rumanisht
 2. Katalanisht
 3. Serbisht
 4. Sllovenisht
 5. Indonezisht
 6. Bullgarisht
 7. Turqisht
 8. Ukrainisht
 9. Lituanisht
 10. Koreanisht
 11. Estonisht
 12. Kroatisht
 13. Galicishte
 14. Norvegjishte e re
 15. Arabisht
 16. Malajzishtja