balo

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Balo m.sh. -

  1. Qen ose ka me një balë të bardhë në ballë a në turi. Leh baloja. Mbërtheu balon në zgjedhë.
  2. bised. Njeri me flokët dhe qimet e fytyrës krejt të bardha, çubardh.
  3. Njeri që e dinë të gjithë se është i keq, njeri me damkë.
  • Ku lë laroja të hajë baloja keq. shih te laro,~ja. Kape laro, prite balo! tall. s'e merr vesh i pari të dytin, se secili bën sipas kokës.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Anglisht
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0