Jump to content

balash

Nga Wiktionary

Balash

I

  • m.sh. -
  1. Kafshë shtëpiake mashkull (zakonisht kalë ose ka), me një balë të bardhë në ballë ose me bala në trup. Kazili dhe balashi. Shaloi balashin.
  2. Njeri me flokët ose me qimet e fytyrës krejt të bardha.
  3. shar. Njeri i paturp, njeri të cilit i ka plasur cipa.

II

  • mb.
  1. Që ka një balë të bardhë në ballë ose bala në trup (për kafshët shtëpiake). Ka (kalë, qen) balash. Lopë (pelë, dele) balashe.
  2. Laraman, i përzier me të bardhë e të zi (për qimet, për flokët). Flokë balashë.
  3. fig. mospërf. Laraman, i përzier. Gjuhë balashe.
  • Njihet si kau (si kali) balash dallohet mirë midis të tjerëve, njihet menjëherë; e tregojnë me gisht.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Anglisht
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0