artizanal

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Artizanal mb. -

  1. Që bëhet a prodhohet me dorë e me mjete të thjeshta nga zejtarët, që nuk prodhohet në fabrikë. Punë artizanale. Prodhim artizanal. Artikuj artizanale. Me mënyrë artizanale.
  2. Që shërben për të prodhuar me dorë dhe me mjete e mënyra të thjeshta; që ka të bëjë me zejtarin ose me zejtarinë. Punishte artizanale. Mjete artizanale.
  3. fig. keq. Që bëhet me mënyra të prapambetura a primitive, që nuk njeh e nuk zbaton metodat shkencore e të përparuara; i prapambetur. Metoda (mënyra) artizanale. Koncepte artizanale.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Austrishte
Rumanisht

Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0