arki

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Arki fjalëform.libr. -

  1. Pjesë e parë e fjalëve të përbëra, që tregojnë shkallën dhe titullin më të lartë se një tjetër në hierarkinë feudale dhe fetare, me kuptimin «krye-»; p.sh. arkidukë, arkimandrit etj.
  2. Parashtesë e fjalëve të prejardhura, që tregojnë cilësi në shkallën më të lartë, me kuptimin keqësues «stër-»; p.sh. arkioportunist, arkishovinist, arkirevizionist etj.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte

Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0