arkeologji

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Arkeologji f. - Shkencë historike, që studion kulturën dhe jetën e popujve në kohët e lashta, duke u mbështetur në monumentet e sendet që kanë mbetur prej tyre nën tokë e që zbulohen me anë të gërmimeve. Arkeologjia shqiptarë. Qendra e arkeologjisë. [1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0