anarkist

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Anarkist

  • m.sh. -
  1. Pasues i anarkizmit. Grup anarkistësh.
  2. Ai që është kundër rregullit, disiplinës dhe organizimit, ai që shkel me mospërfillje ligjet dhe rregullat shoqërore.
  • mb. -

Që ka të bëjë me anarkizmin ose me anarkistët, që udhëhiqet nga idetë e anarkizmit; që është karakteristik për anarkizmin ose për anarkistët. Organizatë (rrymë) anarkiste. Pikëpamje (shfaqje, prirje) anarkiste. Gazetë anarkiste.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht - anarchist
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Austrishte
Rumanisht

Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0