ama

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

Ama bised. -

  1. lidh. Por, porse; veçse. Erdhi, ama me vonesë. I foli, ama me të drejtë.
  2. pj. Përdoret për të theksuar habinë, përçmimin, ironinë dhe, zakonisht me një lidhëz, për të përforcuar kundërshtimin. Ama punë! Ama, ç`e ditke! Ama dhe ti![1]

Etimologjia[redaktoni]

Nga turqisht ama/amma=mirepo, por

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte

Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elekronik shpjegues FESH 1.0