agoni

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

agoni f.

  1. Gjendje e rëndë e njeriut në çastet e fundit të jetës, që shoqërohet zakonisht me humbjen e vetëdijes dhe me grahma; të dhënët shpirt, hekë.
    Agoni e rëndë. Në çastet e agonisë. Në gjendje agonie. Është në agoni.
  2. (fig.) Gjendje e rëndë dhe e pashpresë e diçkaje, që ështëmbarim, në shuarje; çastet e fundit të një sistemi shoqëror, të një sundimi, dukurie etj.
    Sistem(regjim, klasë) në agoni. Përpëlitet në agoni.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elekronik shpjegues FESH 1.0