agim

Nga Wiktionary
(Përcjellë nga agimi)
Jump to navigation Jump to search
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

agim (agimi)

Skeda:Sun Flare Dawn.jpg
Agimi mbi Kosovë
  1. Veprimi sipas kuptimit 1 të foljes agon. Agimi i ditës.
  2. Koha kur nis të zbardhë dita; drita e parë e mëngjesit para se të dalë dielli. Agim i ftohtë. Agim i kuqërremtë. Drita e agimit. Në agim. Para agimit. Zbardhi (shkrepi) agimi. Bie agimi.
  3. (fig. lart.) Fillimi i diçkaje, lindja dhe hapat e para të një ngjarjeje, dukurie etj.
    Agimi i lirisë (i botës së re). Agimi i revolucionit. Në agimin e jetës (e shekullit). Në agimet e qytetërimit.

agimi polar

  1. (shih te) polar~e.[1]

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elekronik shpjegues FESH 1.0