Jump to content

aceton

Nga Wiktionary

| A |

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

aceton

  1. është lëngë i pangjyrë e i avullueshëm, me erë të fortë si të eterit, që përdoret për prodhimin e lëndëve shpërthyese, të mëndafshit artificial. Po ashtu në industri prodhohen aparate të cilët shërbejnë për ngjitje dhe që përdorin acetonin si materie ngjitëse ose tretëse.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Dominanca e gjuhëve është marr sipas numrit të postimeve në Wikipedia, pra gjuhët me më shum postime jan marrë si gjuhë më dominante.</sm<ll>

Në gjuhët tjera[redaktoni]