acarohem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

acarohem

  1. vet. veta III. Ftohet shumë (për motin). Acarohet koha (moti).
  2. vet. veta III fig. Bëhet i nderë, ashpërsohet, keqësohet. Acarohet gjendja (atmosfera). Acarohen marrëdhëniet (kontradiktat, punët). Acarohet lufta.
  3. fig. Prishem keq me dikë, i keqësoj, i bëj të ndera marrëdhëniet me dikë; prekem nga diçka dhe egërsohem. Janë acaruar me njëri-tjetrin. U acaruan me fjalë.
  4. vet. veta III. Pezmatohet, mahiset (për plagët); keqësohet, bëhet me e rënd ë(për sëmundjet). M'u acarua plaga. Iu acarua sëmundja.
  5. vet. veta III. Ashpërsohet, plasaritet. Iu acarua lëkura. Më janë acaruar duart.
  6. fig. I kërcënohem, i gërmushem dikujt. Iu acarua të birit. Mos m'u acaro ashtu! I acarohet si gjel.
  7. Pës. e ACAROJ 1-3. [1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Fjalë të ngjashme[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elekronik shpjegues FESH 1.0