Toka

Nga Wiktionary

Toka eshte nje planet I cili ka jete.Siperfaqja e Tokes perbehet nga 70% uje dhe 30% toke .Toka ka kater shtresa.Shtresat jane:Korja e tokes, Manteli,Berthama e jashtme dhe berthama e brendshme.Berthama e Tokes ka nje nxehtesi prej 4000 grade Celsius.Toka ka kater oqeane :Oqeani Paqesor,Oqeani Atlantik,Oqeani Indian dhe Oqeani I Ngrire I Veriut.Toka ka shtate kontinente :Azia,Afrika,Amerika e veriut, Amerika e jugut, Antarktida,Europa dhe Australia.

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

Toka

  1. është planeti i tretë i sistemit diellor

Simbolet[redaktoni]

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Dominanca e gjuhëve është marr sipas numrit të postimeve në Wikipedia, pra gjuhët me më shum postime jan marrë si gjuhë më dominante.</smll>