Shqipëri

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

Shqipëria -

  1. vend në juglindje të Evropës
    Kufizohet me Malin e Zi, Kosovën, Maqedoninë dhe Greqinë.
    Kryeqytet i Shqipërisë është Tirana.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Mbizotërimi i gjuhëve është marrë sipas numrit të postimeve në Wikipedia, pra gjuhët me më shumë postime janë marrë si gjuhët më mbizotëruese.