Bullgaria

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

Bullgaria -

  1. shtet në jug-lindje të Evropës
    Kufizohet me Turqinë dhe Greqinë, Maqedoninë dhe Rumaninë.
    Gjithashtu ka dalje në Detin e Zi. Kryeqytet i Bullgarisë është Sofja.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Dominanca e gjuhëve është marr sipas numrit të postimeve në Wikipedia, pra gjuhët me më shum postime jan marrë si gjuhë më dominante.</sm<ll>