Alpe

Nga Wiktionary
Alpet Zviceriane

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

Alpet

  1. Varg ose grumbull malesh të larta dhe të ashpra; bjeshkë
  2. Vargmal në Evropë që shtrihet nëpër Austri, Slloveni, Itali, Zvicër, Gjermani dhe Francë.

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhët tjera[redaktoni]