Afganistani

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search
Wikipedia ka një artikull për fjalën:
CIA map of Afghanistan in 2007.gif

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

Afganistan -

  1. Afganistani, zyrtarisht Emirati Islamik i Afganistanit është shtet në Azinë qendrore që nuk laget nga asnjë det dhe që kufizohet në perëndim me Iranin, në veri me Turkmeninë, Uzbekistanin dhe Taxhikistanin, në verilindje me Kinën dhe në lindje dhe jug me Pakistanin.
  2. Vend (Afgani, Afgane, Afganët)

Në gjuhët tjera[redaktoni]