çmuar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Mbiemër[redaktoni]

  1. Që ka vlerë të madhe a të veçantë; që kushton shumë, i shtrenjtë. Gjë e çmuar. Send i çmuar. Dhuratë e çmuar. Thesar i çmuar. Gjah i çmuar.
  2. fig. Që e dua dhe e nderoj shumë, që është shumë i shtrenjtë. Mik i çmuar. Mysafir i çmuar.
  3. shih [çmueshëm]] (i), ~me (e) 1. Ndihmë e çmuar. Porosi e çmuar. Mendim i çmuar. Ide e çmuar. Dokument i çmuar.
  • Gur i çmuar gur ose mineral i rrallë me ngjyra të ndryshme, që përdoret sidomos në punimet e argjendarisë. Metalet e çmuara metalet e rralla si ari, argjendi, platini, që nuk ndryshken.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0