çajnik

From Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[edit]

Çajnik m.sh. - Enë me lëfyt, me kapak dhe me dorezë që shërben për të zier çaj a për të përvëluar çajin; ibrik çaji. Çajnik alumini. Çajnik porcelani. Vë çajnikun në zjarr. Shtie me çajnik.[1]

Etimologjia[edit]

Shqiptimi[edit]

Sinonime[edit]

Antonime[edit]

Fjalë të prejardhura[edit]

Në gjuhë tjera[edit]

Referencat[edit]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0