kulturuar

Nga Wiktionary
(Përcjellë nga kulturuara)
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Kulturuar mb. -

  1. Që ka fituar kulturë, që ka kulturë; që është veti e një njeriu me kulturë. Njeri (popull) i kulturuar. Sjellje e kulturuar.
  2. Që bëhet sipas rregullave të sjelljes a të edukatës së mirë dhe në kushte të përshtatshme; që plotëson disa kërkesa të domosdoshme që ka njeriu i qytetëruar, që përmban një veprimtari të gjallë kulturore. Pushim i kulturuar. Çlodhje e kulturuar. Shërbim i kulturuar. Jetë e kulturuar.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0